حسابداری عمومی یکی از زیر شاخه های حسابداری به شمار می رود که وظیفه آن ثبت، تحلیل، بررسی و تجزیه انواع تراکنش ها و رفتار های مالی شرکت یا سازمان می باشد.
حسابداری عمومی از حیاتی ترین موضوعات مالی برای واحد های تجاری، سازمان ها و شرکت هایی که فعالیت های تجاری انجام می دهند می باشد. آن چه که از آن به عنوان حسابداری عمومی یاد می شود تنها قوانین و مقررات مربوط به حوزه حسابداری نیست بلکه یک حوزه پویا و جهانی را شامل می شود که به تمامی واحد هایی که فعالیت تجاری انجام می دهند کمک می کند تا بخش مالی خود را بتوانند مدیریت کرده و همچنین در راستای آن عملکرد، سود آوری و پیشرفت خود را بهبود ببخشند.
کاربرد حسابداری عمومی
به طور کلی حسابداری عمومی با استفاده از انواع روش ها، تکنیک ها و قوانینی که در اختیار دارد به انواع واحد های تجاری و اقتصادی کمک می کند تا بتوانند دارایی ها، بدهی ها، سرمایه گذاری و روش های سود آوری خود را به طور کامل تحلیل و ارزیابی کنند. علاوه براین حسابداری عمومی به شرکت ها کمک می کند تا بتوانند جایگاه خود را در بازار شناسایی کرده و در نهایت عملکرد خود را نسبت به شرایط موجود بهبود ببخشند.
از جمله کاربرد های حسابداری عمومی می توان به موارد زیر اشاره کرد
رصد و کنترل اقتصادی: مالکان و صاحبان کسب و کار ها می توانند با استفاده از حسابداری عمومی تمامی تراکنش های مالی که در حوزه اقتصادی آن ها صورت گرفته است را بررسی کرده و همچنین تمامی هزینه ها و مخارج و در نهایت درآمد های شرکت را نیز مورد بررسی قرار دهند.
گزارش دهی؛ دومین کاربرد حسابداری عمومی با ثبت و تحلیل تراکنش های مالی منجر به تهیه گزارش هایی می شود که مدیران شرکت ها با استفاده از آن ها می توانند شرایط فعلی واحد تجاری خود را به طور کامل بررسی و تحلیل کنند.
بررسی درآمد و هزینه ها؛ حسابداری عمومی تمامی هزینه ها، مخارج، درآمد ها و سود و سرمایه شرکت را به طور کامل ثبت می کند و نسبت به بررسی و ارزیابی آن ها نیز اقدام می کند. به همین دلیل تمامی مشکلات و مواردی که می تواند باعث شود تا شرکت از مسیر پیشرفت خود باز بماند در این فرآیند شناسایی شده و حل و فصل می گردند.
امور مالیاتی: حسابداری عمومی با توجه به این که تمامی فرایند های مالی یک شرکت را بررسی می کنند تمامی اقدامات مالیاتی و همچنین میزان مالیات پرداختی و نیز خسارت ها و هزینه های وابسته به شرکت از طریق مالیات را به طور کامل شناسایی کرده و میزان مالیات پرداختی را نیز مشخص می کند.
در نهایت حسابداری عمومی با بررسی شرایط از منظر مالی و نظارت و همچنین ارائه گزارش های تحلیلی و غیره استراتژی پیشبرد اهداف شرکت را تدوین می کند.