جزئیات مقاله
چرا باید وکیل مالیاتی بگیریم؟ و چه اشخاصی به وکیل مالیاتی نیاز دارند؟
مقدمه
یکی از دغدغه های مهم افراد حقیقی و حقوقی، پرونده های مالیاتی می باشد. که سالیانه توسط اظهارنامه مالیاتی باید به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه دهد و از سال ۱۳۹۵ به بعد حقوق و قوانین سازمان امور مالیاتی کشور دارای تغییرات بسیاری بوده است. که به موجب آن باعث شده است تا تعداد زیادی از افراد حقیقی و حقوقی دچار مشکلاتی در زمینه مالیات های شرکت ها و غیره بشوند. بنابر وجود قوانین جدید و تغییرات مختلف آن در سال های اخیر نیازمند یک شخص که به تمام قوانین مالیاتی مسلط باشد احساس می شود. بنابر این شاید برای شما سوالاتی به وجود بیاید که وکیل مالیاتی کیست؟ و دارای چه وظایفی می باشد؟ و همچنین چرا اصلا ما باید از وکیل مالیاتی استفاده کنیم؟ در ادامه با پیوند محاسب همراه باشید تا یک وکیل مالیاتی را به همراه وظایف آن ها را برای شما عزیزان معرفی کنیم.
چرا باید وکیل مالیاتی بگیریم؟
دانستن قوانین مرتبط با انواع مالیات و همچنین شیوه های رعایت جزئیات مالیات ها یکی از سخت ترین بخش ها در مالیات می باشد که معمولاً مؤدیان مالیاتی با آن روبرو می شوند. بنابراین یک وکیل مالیاتی خوب می تواند در این زمینه به مؤدیان مالیاتی کمک کند.
از وظایف وکیل مالیاتی، آشنایی و تسلط کامل به انواع مالیات و انواع قوانین مخصوص مالیات می باشد، یک وکیل مالیاتی باید در زمینه اجرایی قوانین مالیاتی تجربه های بسیار ارزشمندی داشته باشد تا بتواند به بهترین شیوه و در سریع ترین زمان ممکن یک پرونده مالیاتی را به نتیجه نهایی برساند و بتواند مؤدیان مالیاتی را از پرداخت های زیادی که ممکن است به ضررشان تمام شود باز دارند.
یکی از بخش های مهم هر شرکت یا مؤسسه بخش امور مالی و حسابداری آن مجموعه می باشد، بنابراین وجود یک وکیل آگاه و با تجربه که به تمام زمینه های امور مالیاتی، مالی، انواع اظهارنامه ها و همچنین قوانین و تاریخ های مربوطه آگاه بوده تا بتوانند از بروز هر گونه جرائم مالیاتی برای آن مؤسسه و مجموعه جلوگیری کند الزامی است.
ما بسیاری از افرادی را می بینیم که هرچند هر ساله مالیات پرداخت می کنند اما از میزان مالیاتی که پرداخت کرده اند بسیار ناراضی هستند و به دنبال راه حلی برای کم کردن مالیات خود می باشند. بنابراین نیاز به یک وکیل مالیاتی که بتوانند از پرداخت های سنگین مالیاتی و همچنین جریمه های مالیاتی جلوگیری کنند بسیار احساس می شود.
شرایطی که یک وکیل مالیاتی باید دارا باشد؟
یک وکیل مالیاتی خوب باید شرایطی را داشته باشد که بتواند به صورت کامل و صحیح از حق موکل خود در برابر قوانین دفاع کند. بنابراین ازجمله ویژگی هایی که یک موکل مالیاتی خوب باید داشته باشد می توان به بروز بودن، زبان رسا و خوانا، تسلط بر تمامی قوانین و مقررات تأمین اجتماعی و... می باشد.
بهروز بودن یک وکیل به او کمک می کند تا در هر لحظه و هر ساعتی به کوچک ترین تصمیم ها و تبصره هایی که از سوی سازمان امور مالیاتی کشور تصویب می شود را بداند و بتواند با آگاهی کامل از حق موکل خود دفاع کند، دیگر ویژگی گویش و لهجه رسای یک وکیل مالیاتی می باشد. بنابراین یک وکیل مالیاتی باید حتما مسلط به زبان فارسی بوده و دارای لهجه ای باشد که بتواند به صورت کامل از حق و حقوق موکل خود، در برابر هیئت های حل اختلاف مالیاتی دفاع کرده و سومین موردی که یک وکیل مالیاتی حرفه ای باید با آن مسلط باشد قوانین تامین اجتماعی می باشد، زیرا امروزه تمامی قوانین مالیاتی و مالیات ها با قوانین سازمان تامین اجتماعی در یک دیگر تنیده شده اند و باعث می شود تا یک سری از مباحث مالیاتی برای مؤدیان مالیاتی به وجود بیاید. بنابراین یک مشاور مالیاتی یا همان وکیل مالیاتی باید به تمامی قوانین اشراف داشته باشد تا حق مؤدیان مالیاتی زیر پا گذاشته نشود.
ویژگی دیگری که یک وکیل مالیاتی حتما باید داشته باشد و تا بتواند اعتماد موکلان را جذب کند تجربه کاری می باشد. بی شک می دانید که در هر کاری تجربه بر علم ارجحیت دارد. بنابراین یک وکیل مالیاتی هرچند علم و دانش حقوقی بالایی داشته باشد اما برای به نتیجه رساندن یک پرونده مالیاتی باید تجربه کافی را داشته باشد تا در میانه راه بررسی یک پرونده دچار مشکل نشود چون این اتفاق باعث می شود تا هم موکل به هدف خود نرسد و هم این که هزینه و زمان خود را از دست دهد. پس بی شک تجربه کاری یک موکل مالیاتی باعث شده تا شما بتوانید به سهولت به دعاوی حقوقی و مالی خود رسیدگی کنید.
علاوه بر ویژگیهای مذکور یک وکیل مالیاتی باید رزومهی کاری، اخلاق حرفهای و مهارت های یک وکیل عمومی را نیز در کارنامه خود باید داشته باشد تا از وی به عنوان یک وکیل مالیاتی خوب عنوان شود.
چرا داشتن یک وکیل مالیاتی الزامی است؟
پرونده های مالیاتی آن قدر سنگین و قوانین پیچیدهای دارند که باعث می شود هر مؤدی مالیاتی را سردرگم کند. برای مثال دفاع از پرونده های مالیاتی بدون موکل مانند جنگیدن بدون سلاح می باشد.
به همین دلیل در تمام دنیا داشتن وکیل مالیاتی برای انواع مؤسسات شرکت ها و اشخاص حقیقی و حقوقی ضروری می باشد تا بتوانند از منشور حقوقی و قوانینی که برای مالیات آن کشور و دولت وضع شده است تبعیت کرده و از حق و حقوق خود در مقابل اشتباهات جلوگیری کنند.
چه اشخاصی به وکیل مالیاتی نیاز دارند؟
تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که مؤدی مالیاتی به شمار می روند و سر و کارشان با اداره مالیات و قوانین مالیاتی می باشد بی شک حضور یک شخصی که به قوانین آشنا باشد را در مجموعه خود احساس می کنند. بعضی از مشاغل به شدت نیاز به وکلای مالیاتی را احساس می کنند یا به طورکلی حضور یک وکیل مالیاتی در این مشاغل الزامی است زیرا این شرکت ها و یا مؤسسات دارای کسب و کار هایی هستند که حجم مالیات بسیار بالایی را باید سالانه پرداخت کنند. بنابراین نیاز است تا در مورد قوانین و مقررات مالیاتی بسیار ریزبینانه و نکته بینانه عمل کنند و حضور یک وکیل مالیاتی به شدت الزامی است. از جمله این کسب وکار ها می توان به شرکت های بازرگانی، هلدینگ ها، شرکت های تجاری، پیمانکاران یا سازندگان حرفهای ساختمان، وارد کنندگان و صادر کنندگان کالا، صاحبان تولیدی و کارخانجات بسیار بزرگ، بیمارستان ها و.... نیز اشاره نمود.
کمک های یک وکیل مالیاتی به مودیان
امروزه انگیزه تمام مؤدیان مالیاتی برای کاهش مالیات یا معافیت مالیاتی بسیار طبیعی می باشد. به همین منظور یک وکیل مالیاتی کارکشته و با تجربه می تواند امکاناتی را برای یک مجموعه فراهم بکند. این امکانات که در زمره مالیات و مجموعه مالی یک شرکت یا مؤسسه می باشد. می توان به کسب انواع معافیت های مالیاتی، جلو گیری از فرار های مالیاتی و عواقب آن، کاهش مالیات، تنظیم اعتراض نامه ها و داد خواست به تصمیمات مالیاتی ازجمله کارهایی است که یک موکل مالیاتی می تواند به صورت کامل و دقیق آن ها را برای یک مجموعه انجام دهد.
در نهایت
پیوند محساب در کنار شماست تا شمارا با انواع خدمات مالی و حساب داری آشنا بکند تا شما بتوانید با خیالی راحت و آسوده بتوانید اتفاقات مالی خودرا پشت سر بگذارید. پیوند محاسب با تیمی فوق العاده در کنار شماست تا انواع مشاوره های مالیاتی و فعالیت های مالی شما را انجام داده و ضمن ارائه خدمات مشاوره رایگان این اتفاقات رخ خواهد داد.